Този път на мушката не е министърът, а цялата политика в сферата

 

ДПС обмисля да внесе вот на недоверие към правителството заради сектор "Здравеопазване".

 

От Движението са против промените в Закона за здравното осигуряване, но преди да предприемат такива действия ще изчакат да видят дали парламентът ще приеме поправките на министър Петър Москов на второ четене, обяви Тунчер Кърджалиев, цитиран от БГНЕС.

 

"Това е въпрос на консултация с други политически сили. Ние не бихме депозирали такива действия, преди да видим какво ще се случи на второ четене”, заяви Кърджалиев. 

 

Още в края на миналата година от ДПС стартираха подписка за вот на недоверие към кабинета заради министър Москов. Тогава обаче не получиха подкрепа от други групи, защото аргументите им бяха насочени изцяло към самия Петър Москов и негови изказвания, а не към политиката на правителството в тази област.

 

Според ДПС в програмата на правителството в сферата на здравеопазването има осем приоритета и 22 цели, които образуват един "мъгляв образ на реформи". 

 

"Този законопроект не е ефективният, не е очакваният, не е полезният законопроект. Той решава конюнктурни въпроси, но не съдържа в себе си визия за бъдеще", обобщи позицията си Кърджалиев.

 

Според ДПС предложенията на Москов прокарват лобистки текстове в услуга на здравноосигурителните фондове. 

 

Кърджалиев и колегите му имат 35 предложения за промени в законопроекта между първо и второ четене, като 29 от тях са за отпадане на определени предложения на здравното министерство.

 

Снимка/Видео: БГНЕС