Условието е те да подпишат договор, с който се задължават 10 години да работят в болницата в общината

 

През последните три години кметът на Мадан Фахри Муллаисенов плаща от джоба си семестриалните такси на отличните ученици в общината. Тази година е решил да поеме обучението на тези, които ще учат медицина.

 

Виждаме,че лекарите в болницата намаляват. Мисля, че няма къща без болен човек. Разговарял съм с доста бизнесмени и мисля, че ще ме подкрепят в тази инициатива“, заяви кметът на Мадан.

 

Казва, че предложението му е валидно за студенти от цялата страна, но с приоритет били местни младежи. Условието за бъдещите лекари е да подпишат договор, с който се задължават 10 години да работят в болницата в Мадан.

 

Ръководство и пациенти в общинската болница приемат с надежда идеята на кмета. „След 10 години, ако лекарите, които работят сега, се пенсионират, ще останем без лекари. Средната възраст на нашите лекари е около 50 години. Ако съумеем още сега да ангажираме млади хора да ги спонсорираме по време на  обучението след 10 години, ще бъде идеално“, коментира д-р Стефан Хаджиев, директор на болницата в Мадан. Следващата седмица кметът ще се срещне със зрелостниците в Мадан, за да им предложи подкрепата си. 

 

Репортер: Анелия Веселинова

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес