Туристи се тълпят пред кралските дворци

Кралските дворци във Великобритания се радват тези дни на голям приток от посетители, очакващи раждането на новия член на кралското семейство, предадоха ДПА и БТА.

Още по темата

В лондонска болница предстои раждането на второто дете на Кейт, херцогинята на Кеймбридж, и съпруга й принц Уилям. Бебето ще заеме четвърта позиция в линията на унаследяване на трона. Болницата "Сейнт Мери" е обект на постоянни посещения на кралски фенове, някои от които развяват британския флаг или дрехите им са декорирани в националните цветове.

 

Друга туристическа дестинация е лондонската резиденция на Кейт и Мери - дворецът "Кенсингтън", рекламиран от разпространителя на билети онлайн AttractionTix.co.uk като "официалният дом на бъдещия крал, принц Джордж" и неговия брат или сестра. От началото на април с 36 на сто са се увеличили посетителите на двореца "Уиндзор", "Тауър ъв Лъндън" и други кралски обекти, заявяват от AttractionTix.co.uk пред вестник "Сънди експрес".

 

Букмейкърът Уилям Хил предрича, че бебето ще се появи на бял свят между 20 и 26 април. Като най-вероятно негово име сочи Алис, следвано от Елизабет и Шарлот, въпреки че кралският двор не е правил никакви изявления за пола на детето. Представители на двора казват, че искат да се избегне "медийния хаос", съпътствал раждането на Джордж през юли 2013 година - трети в линията за унаследяване на трона, заеман сега от неговата прабаба кралица Елизабет, предаде ДПА.