Двете холивудски звезди си партнират за първи път на екран в лентата „Вечната Аделайн”

Холивудската звезда Блейк Лайвли разкрива непоносимата лекота на безсмъртието в новия си филм „Вечната Аделайн”. Романтичната фентъзи драма, която разказва необикновената история на жена, благословена с вечна младост, излиза на екран в българските киносалони от 1 май.

След като спечели сърцето на Оливър Стоун с актьорските си умения и доказа, че е жена, за която мъжете са готови да убиват във филма му „Диваци”, Блейк Лайвли отново проявява своя опасен чар, като в новата си лента – „Вечната Аделайн”, обсебва съзнанието на Харисън Форд.„Това е много различно от всичко, което съм правил до момента. За мен беше удоволствие да снимам този филм, който носи магическо усещане. Историята има корени в ежедневния живот плюс достатъчно магия, която да възпламени въображението и да отвори сърцата ви.“ Това  споделя Харисън Форд за преживяванията си с Блейк Лайвли на снимачната площадка.  

За екранната магия допринася и вещата режисура на Лий Толанд Крийгър, който е доказал, че обича да изследва моралните дилеми в съвременното общество с филмите си „Порочният вид” и „Джеси и Селест завинаги”. Историята е „фокусирана над красотата на остаряването. Съвременният свят е толкова обсебен от младостта и суетата. Реших, че идеята е много вълнуваща“, разкрива Крийгър.

Блейк Лайвли влиза в ролята на Аделайн Боуман – жена, която благодарение на невероятно стечение на обстоятелства и природни фенономени е  дарена с вечна младост. Животът й е едно удивително пътешествие, продължило много десетилетия – от двете световни войни, променили историята, през свободния дух на 60-те години на 20 век, до удобствата на съвремието. Усърдно криейки тайната си от всички, Аделайн се справя с всички важни промени с грация до момента на сблъсъка на връзка от миналото й с настоящ шанс за любов, който заплашва да разкрие необикновената й история.

Именно в ролята на старата ѝ любов – професор Уилямс, се въплъщава Харисън Форд, който въпреки че вече е женен и има прекрасно семейство, не може да забрави момичето, грабнало сърцето му през младостта, а след това изчезнало мистериозно. Когато неговият син довежда в дома му новата си приятелка, професор Уилямс е изумен от приликата ѝ с неговата младежка любов. Срещата се оказва предизвикателство и за Аделайн, която се изправя пред опасността дълго пазената ѝ тайна да излезе наяве.

Развръзката на тази история за вечната младост и неосъществената любов ще разберем във „Вечната Аделайн” от 1 май по кината в България.