Не пропускайте разказа на Елена Чопакова в „Ничия земя” от 18.00 ч. по Нова

В предаването „Ничия земя” днес по Нова Елена Чопакова представя Неджметин Хак, който разказва тайната история на ДПС и как и защо Ахмед Доган става член на движението. 

Преди около 30 години в бащината си къща в село Ефрейтор Бакалово Неджметин Хак и трима негови приятели основават Турското национално-освободително движение в България, което след промените става познатото днес Движение за права и свободи. Историята на Неджметин Хак е историята на България в последните няколко десетилетия. Ненаписаната, невлязлата в учебниците, за някои - срамната, за други - тайната история. История за незараснали рани и простени предателства.

„Сигурно се чудите защо Неджметин Хак не ви е никак познат. Години наред живее в Истанбул и се издържа като автоинструктор, докато основаната от него партия управлява, трупа обръчи и членска маса и налива основите на българския преход”, разказва Елена Чопакова. И добавя: „След това предаване може и да не сме отговорили на всички важни въпроси около ДПС, но ще сме задали някои други много важни въпроси – борец за прави и свободи ли е Ахмед  Доган или внедрен от тайните служби агент? Защо едни имат сараи, а други порутени къщи пълни със сено? След това предаване българският преход няма да ви се струва толкова мистичен”.

Не пропускайте разказа в „Ничия земя” днес от 18.00 ч. по Нова.