Той произвежда и електричество

Китайска фирма представи практичен велоергометър, в който е монтиран барабан на малка пералня и тя пере прането докато въртим педалите на място, пише в. "Дейли мейл".

 

За разлика от традиционните велоергометри, при този предното въртящо се на място колело е заменено с барабан от пералня. Разработката е дело на специалисти от университета "Далян". С новия уред потребителите могат да се поддържат във форма, като в същото време пестят електричество от пералнята, като я задвижват с педалите, съобщава БТА. 

 

Във велоергометъра е монтирано и динамо, което произвежда електричество при извършването на упражнения, което се натрупва за съхранение в специални акумулатори. Конструкторите обаче не изясниха дали водата може да се изпомпва автоматично от барабана като при традиционните перални. Създателите на уреда изтъкват, че той пести място, когато хората не разполагат с много площ за отделна пералня и велоергометър. Уредът може да се използва и в отдалечените зони на Китай, които още не са електрифицирани.

 

Пералнята велоергометър работи на два цикъла. Първият е 10-минутен и при него се слага прането, заедно с препаратите. След това водата се източва, и се пристъпва към втория 
10-минутен цикъл на изплакване. 

 

Сред практичните изобретения на нашето време е и летящия автомобил, който до две години трябва да влезе в сериийно производство: