„Софиямед” нямаше договор с НЗОК, а вече ѝ бяха заделени 10 милиона, коментира той

„Дразни ме, че станалото в „Софиямед” извади налице нарушенията в тази голяма болница, вместо тези нарушения да бъдат хванати в самото началото”. Това заяви в студиото на „Здравей,България” проф. Милан Миланов от УМБАЛСМ „Пирогов”.

 

„Известен факт е, че „Софиямед” все още нямаше сключен договор с НЗОК, а вече ѝ бяха заделени 10 милиона лева бюджет. В България има едно обяснение за това – привилегия някаква”, каза още проф. Миланов. „Не може да е правило в една болница да се работи 24 часа”, убеден е той.

 

 

"В интензивното ми отделение в "Пирогов" също има камери, но те са за следене на болните, целта не е да следим персонала, въпреки че хванахме една крадла благодарение на камерите", каза още той. "Аз не гледах записа с акушерката и детето, за мен е садомазохизъм да гледам такова нещо", призна той. 

 

"В неделя в „Пирогов” получихме болен от „Токуда” и на преводния лист колегите бяха написали: „Праща се за лечение в „Пирогов” поради липса на средства на пациента”, разказа проф. Миланов и коментира: „За мен като лекар това е тотално безобразие, но да кажем обаче, че това е прецедент”.