Дами от клуба "Мото ейнджълс" събират пари за детска площадка в болница "Св. Анна"

 

 

Как дамите с бензин в кръвта накараха малките пациенти в детската клиника във варненската болница „Св. Анна“ да се усмихнат? С натоварени с подаръци превозни средства момичетата от клуб „Мото ейнджълс” пристигнаха в болницата. Трета поредна година дамите събират средства от продажбата на мартеници, които самите те изработват. Всеки път средствата са за най-малките.

 

Tака даряват усмивки и спасяват имиджа на мотористите .„Понеже не ни познават под каските, че сме жени, искаме да им покажем, че сме добри“, каза Цвета Влайкова, член на мото клуба „Ейнджълс”.

 

„Човек според нас не бива да живее само за себе си. Трябва да е пълноценен и за останалите хора, а ние по този начин се чувстваме точно така“, казва пък Мария Вичева от „Мото ейнджълс“.

 

За близо два месеца мото дамите са събрали близо 1 600 лева. "Намират най-често решение на преките проблеми като консумативи, като неща, които са свързани с работата им”, казва още Цвета Влайкова.

 

А за да грейнат очичките на децата, момичетата донесоха торбички с лакомства и книжки за оцветяване. „Подготвихме тези подаръци, за да направим престоя на децата малко по-хубав и по-ведър“, допълва Мария Вичева.

 

Парите ще бъдат използвани за изграждането на детска площадка пред клиниката. „Не могат да бъдат затворени по 24 часа в клиниката. Могат спокойно да отидат на детската площадка с майка си и да почувстват съвсем друга атмосфера”, коментира ст. сестра в детска клиника към МБАЛ "Св. Анна" Мария Станойкова.

 

Репортер: Нивелина Няголова