Гледайте срещата на живо тази вечер от 20.00 ч. по Diema Sport, както и в Gong Play

Отборът на ЦСКА посреща Лудогорец в дербито от 29-ия кръг на А група, което можете да следите на живо тази вечер от 20.00 ч. в ефира на Diema Sport, както и в Gong Play

На пръв поглед един срещу друг ще се изправят шампионът на България, устремил се към нова титла, и разкъсваният от проблеми отбор, заемащ едва четвърто място във временното класиране. Мачът на „Българска армия” означава много повече – ако отборът на Лудогорец спечели три точки от срещата с ЦСКА, а в понеделник Локомотив София претърпи поражение срещу Берое, то възпитаниците на Георги Дерменджиев ще триумфират отново с най-ценния футболен трофей в България.

От друга страна, целта на Любо Пенев, както самият той обяви, е класиране за Европа. Отборът се намира само на точка от третата позиция, заемана от Литекс към момента.

Съставът на ЦСКА има още една немаловажна задача – да спре черната серия от девет поредни мача без попадение, както и нито една победа за календарната 2015 година. Въпросът за честта е свързан още с факта, че Лудогорец никога не е губил от ЦСКА в среща от А група. Едновременно с това касае и с появилата се неприязън между Любослав Пенев и собственика на Лудогорец Кирил Домусчиев.

Снимка: Lap.bg, Иван Иванов

Повече четете в Gong.bg