150 състезатели от цял свят премериха сили

В интернет има много клипове, в които екстремни велосипедисти се надпреварват по калдъръмени улички, минават през къщи, прескачат коли и камиони. Такава зрелищна надпревара вчера се проведе и у нас.  В състезанието във Велико Търново участие взеха 150 състезатели от различни държави. Екип на Нова успя да се промъкне и да разговаря с двама от участниците. 

 

 „Веднъж имах кръвоизлив в черния дроб. Бях на косъм от смъртта”, разказа състезателят от Словакия Филип Полк  „Миналото лято си счупих крака. Буквално го строших на две”, спомни си Блейк Самсон от Великобритания и добави, че никога не би се отказал от колелото. „Хората си мислят, че съм луд, но няма значение. Жена ми никога не ми би позволила да работя нещо друго, защото знае, че съм влюбен в екстремното”„ добави той.

 

Да връхлитат стръмни склонове и тесни улички. В това намират тръпка тези момчета още от 4-годишни. В началото било хоби, днес обаче е професия, с която изкарват хляба си. Те са едни от най-добрите в света. И го доказват - всяка седмица от различна точка на света.