10 000 квестори няма как да бъдат контролирани

 

"Докато МВР не каже дали е възможно изтичане на информация за матурите или не, аз няма да бъда спокоен. Фактът е, че пред мен генерираха темата". Това заяви пред журналисти министърът на образованието проф. Тодор Танев, цитиран от БГНЕС.

 

"Генерира се задачата, генерира се пред мен в моите ръце. Тя не се знаеше. Заклевам се в децата си, че е така", допълни той. Коментарът дойде, след като екип на Нова успя да си купи верните отговори на матурите

 

Той посочи, че все още факти, проверени от МВР за изтичане на информация за матурата, няма. По повод репортажа на Нова телевизия министърът заяви: "Това може да е нагласено".

 

"Понеже тук са засегнати много деца и много родители, създаването по този начин на неверие в държавните институции, което засилва и без това съществуващия нихилизъм, не е никак добре. Бих казал, че е престъпно, ако то не се докаже", изтъкна министърът. 

 

"Създаването по този начин на неверие в държавните институции не е никак добре, даже е престъпно, ако не се докаже. Това, което знаем до момента е, че часът е бил след 9.00 сутринта. След 9.00 часа децата могат да излизат от класните стаи, отиват до тоалетна. Говорих и с ДАНС, и с МВР по темата. 10 000 квестори не е възможно да бъдат контролирани", каза той.

 

Снимка/Видео: БГНЕС