Сред пострадалите има и 9-годишно дете

 

Тежка катастрофа на входа на град Баня рани седем души, двама от които са по-тежко пострадали.

 
Любителско видео показва, как цистерна с мляко връхлита лек автомобил, който изчаква да завие на кръстовище. От удара колата излиза на пътя с предимство и се удря в друг автомобил.

 

Двама мъже са тежко ранени, другите петима души, сред които и две деца са прегледани в болница и освободени за домашно лечение.

 

По първоначални данни шофьорът на цистерната е карал с несъобразена скорост. Катастрофата предизвика затруднение в трафика. Полицията разследва инцидента.

 

Единият от пострадалите - 52-годишен мъж, е с тежка контузия на гръдния кош и корема, множество фрактури на ребрата от ляво и дясно, пневмоторакс в лявата гръдна половина и съмнения за руптура на далак, съобщиха от Университетската болница „Свети Георги“ в Пловдив, където са приети ранените.

 

Втората пострадала е жена на 54 години, приета с контузия на гръдния кош и корема и фрактура на две ребра. Състоянието й е стабилно, обясниха дежурните лекари. Още една жена, на 65 години, е приета с фрактура на дясната китка и настанена за лечение в Клиниката по ортопедия и травматология.

 

Сред пострадалите има и 9-годишно дете. След консултация с детски хирурзи и неврохирурзи е установено, че то е с охлузване на коляното.

 

Вижте кадри от катастрофата!

 

Информация: Илиан Велков

 

Снимка: Thinkstock, архив