Униформените недоволстват срещу условията на труд

 

Полицаи, пожарникари и военни ще протестират днес срещу промените в правилата за пенсиониране. По предложение на вицепремиера Ивайло Калфин минималната възраст за пенсиониране в сектора на сигурността плавно ще нарасне до 55 години, докато в момента такъв праг няма. Униформените недоволстват срещу заплатите, условията на труд и специализираната операция на турската граница.

 

По предложение на вицепремиера Ивайло Калфин минималната възраст за пенсиониране в сектора на сигурността плавно ще нарастне до 55 години, а в момента такъв праг няма. По данни на синдикатите заплатата на полицаите у нас е два пъти по-ниска от тази в Румъния и поне 10 пъти по-малка от тази в Германия. Браншовите синдикати готвят масова демонстрация, не само в София. Планиран е митинг пред Министерството на вътрешните работи и изграждане на палатков лагер пред Народното събрание. В студиото на "Здравей, България" министър Калфин заяви, че няма да отстъпи от предложението си за възрастта за пенсиониране на служителите в сектор сигурност.

 

Браншовите синдикати готвят масова демонстрация не само в София. Планиран е митинг пред Министерството на вътрешните работи и изграждане на палатков лагер пред Народното събрание.

 

Снимка: БГНЕС