Той успя да изгради модерен рехабилитационен център

 

Мъж в неравностойно положение от Полски Тръмбеш успя да изгради модерен рехабилитационен център. Идеята за многофункционалната база се родила след като Георги Трифонов претърпял тежък трудов инцидент в Испания. Злополуката го оставила прикован в инвалидна количка. Днес той и съпругата му Виолета отварят широко вратите на дома си за всеки, който иска да се бори за възстановяването си.


Години наред Георги и съпругата му Виолета живеят и работят в Испания заедно с двете си деца. Един ден обаче животът им се преобръща. Преди 6 години Георги става жертва на трудова злополука.


„Като кибритени клечки пада самата сграда и греда ме удря в глава и ми чупи шестия прешлен…. и си останах на място”, разказва Георги Трифонов.


Година и половина Георги се лекува в Испания. После семейството решава да се върне в родния Полски Тръмбеш.


„Когато се прибрахме от Испния, дойдохме с много надежди, казвах си, че ще дойдем  и туканашите доктори повече разбират, онези там не ме разбират, че има лечение... Искам да подчертая на тези хора, които имат някакви надежди, че ако ти поискаш, ще трябва ти да работиш, че теб няма да те оправи нито доктор, нито рехабилитатор”, казва съпругата на Георги Виолета Трифонова.


Така семейството решава с парите от обезщетението в Испания да изгради многофункционален рехабилитационен център. Мястото да е достъпно за всеки, който иска да се бори за възстановяването си.


Днес мечтата на семейството е сбъдната - модерната възстановителна база е готова и чака първите посетители. Изградили са дори и параклис в чест на покровителя на семейството им - Св. Георги. Вратите на този дом са широко отворени за всички, които са в беда и търсят надежда за нормален живот.  


Повече по темата гледайте във видеото.