Целта е да бъде поет притокът от имигранти, които влизат в страната от Гърция

 

Македонското правителство е решило да строи втори перон на гарата в Гевгелия. Целта е да бъде поет притокът от имигранти, които влизат в страната от Гърция. 

 

От Гевгелия имигрантите ще бъдат извозвани с влакове директно към сръбската граница. 

 

Тази нощ потокът от хора продължи да нахлува в Македония. Целта на имигрантите е Западна Европа. 

 

Властите в Скопие се отказаха от опитите си да спрат със сила потока от бежанци

Още по темата


 
Само през нощта на събота срещу неделя над 7000 души са влезли от Македония в Сърбия. Стотици други се намират на границата и се очаква да продължат да пристигат още хора. 


 
Основната част от имигрантите са от гръцките острови, от където са извозени до Солун, а оттам - натоварени в автобуси и превозени до границата с Македония. Оттам пътят им продължава през Сърбия, Унгария и към Западна Европа. 

 

Международни хуманитарни организации предупреждават за драматично увеличаване на броя на имигрантите, които ще дойдат през следващите дни от гръцките острови. 


 
Българският министър на външните работи Даниел Митов пристига днес в Македония. Заедно с македонския, албанския и австрийския си колега той ще посети границата с Гърция, където продължава напрежението с наплива на имигранти. Кризата с бежанците ще обсъдят днес в Берлин германският канцлер Ангела Меркел и президентът на Франция Франсоа Оланд.