Ценко Чоков предлага море на Златни пясъци на своите бъдещи избиратели

 

Два месеца преди изборите Нова телевизия получи информацията, че жителите на село Галиче имат безплатна екстра. Кметът предлага почивка на Златни пясъци на своите бъдещи избиратели. Пътуването се осигурява с личните средства на Ценко Чоков, а за него са се записали около 200 души.

 

Сред записаните е и репортерът на Новините на Нова Марина Стоименова. В „Здравей, България” тя разказа, че никой не знае кога почивката ще се състои. За безплатното море на кмета всички са чували, но малко говорят публично – може би от страх. 

 

За минута и половина екипът на Нова се уреди с безплатна почивка. Същото са направили още около 200 от жителите на Галиче. Когато камерата не е включена, хората разказват, че почивката ще е на Златни пясъци, в хотел на приятел на Ценко Чоков, а парите идват от джоба на кмета. В действията му обаче някои хора не намират нищо притеснително, дори напротив. Определят инициативата като „прекрасна”.

 

Уважилите Чоков ще се извозват с автобуси. Кога тръгват, за колко време и ще трябва ли по-късно да се реваншират – никой не знае. Екипът на Нова потърси Ценко Чоков. Не беше открит в Галиче. Когато беше набран по телефона, отговори, че не желае да коментира каквото и да било. 

 

Марина Стоименова продължава да задава въпросите си от екрана. Колко ще му струва екскурзията на 200 души до морето? Откъде са парите и благотворителност или форма на купуване на гласове е това?