"Хората излъчваха такава омраза, че това цунами заобиколи България", на мнение е политологът

 

Темите от седмицата коментираха в „Събуди се” политологът Андрей Райчев и певицата Рут Колева. Безспорно на първо място те поставиха тази с мигрантите.

 

"Нашето население уплаши имигрантите. Властите се стараеха да се държат европейски, но хората излъчваха такава омраза, че това цунами заобиколи България. Те предпочетоха да минат през Македония и Сърбия и причината е, че си извоювахме лош престиж в техните очи. Ние не реагираме на това като европейци”, на мнение е Андрей Райчев. 

Още по темата

 

"Ние сме негостоприемна страна. Въпреки това ние реагираме по-добре, отколкото германците, които си играят с огъня”, допълни той.

 

"Западна Европа си внася пролетариата. Ако тя продължи да го прави, после няма какво да се оплаква от чужденците”, заяви Райчев.

 

"В България има място за бежанци. Има всеобща заблуда, че сме малка държава. Това не е така и има място за тях”, коментира от своя страна Рут Колева.

 

"Най-големият проблем в момента е предразсъдъкът на хората, че те са мюсюлмани. Ако бяха бели хора, нямаше да има това отношение", на мнение е певицата. 

 

Двамата коментираха и антикорупционния закон, който не мина на първо четене.

 

"Румъния доста напредва в това отношение и България започва да изглежда контрастно. Този закон страдаше от един огромен недостатък и това е анонимният донос. Това на практика означава, че главният прокурор и министър-председателят може да срине всекиго”, заяви Райчев.