Трифонов поиска право на отговор заради твърдения на Цветан Цветанов в ефира на Нова

 

Заради гостуването в „Здравей, България” на 18 септември на зам.-председателя на ГЕРБ, кандидатът за кмет на Варна на коалиция „Реформатори и Патриоти – Решението за Варна” Чавдар Трифонов поиска право на отговор. 

 

Публикуваме пълния му текст: 

 

В „Здравей, България” Цветан Цветанов, изрече твърдения, неотговарящи на фактите и реалността, които оставиха впечатление у аудиторията за неоспоримост. В предаването Цветанов заяви, че на последните местни избори във Варна, които се състояха през 2013 г., кандидатът на Бареков и на Цветан Василев е бил Чавдар Трифонов.

 

За да не бъде подвеждана аудиторията ви, настоявам да стане ясно следното: За частичните местни избори, проведени на 30 юни 2013 г. се явих като независим кандидат за кмет. Кандидатурата ми беше издигната от инициативен комитет и подкрепена от 9 партии, в т.ч ДСБ, ЕНП , Синьо единство, БДФ, Обединени земеделци, НДСВ и др.

 

Що се отнася до Цветан Василев, държа да заявя, че не го познавам, не съм срещал с него по лични или служебни въпроси, нито имам отношения - кредити, сметки, депозити в Корпоративна търговска банка, което може публично да се провери. Не съм и няма как да съм бил кандидат и на Бареков за частичните местни избори във Варна поради няколко неоспорими факта:

 

1.    Партията на Николай Бареков „България без цензура“ е учредена на 25 януари 2014 г. (половин година след частичните).

 

2.    По време на частичните местни избори журналистът Бареков отявлено подкрепяше независимия кандидат-кмет на Варна Христо Бозов, който впоследствие стана  председател на градската структура на ББЦ във Варна, а на парламентарните избори през 2014 г. беше водач на листата на ББЦ в Шумен.

 

3.    За редовните местни избори на 25 октомври 2015 г. съм издигнат за кандидат-кмет от коалиция „Реформатори и Патриоти – Решението за Варна”. В политическата формация официално влизат Реформаторския блок, ВМРО-БНД, коалиция „Народен съюз”, „Обединени земеделци”, НДСВ и Български демократичен форум (БДФ).

 

Повторната употреба на едни и същи лъжи в национален ефир от г-н Цветанов не е случайна и явно се прави с цел да манипулира аудиторията. Там където свършват политическите аргументи, започват политическите манипулации. С готовност ще участвам в предаване на Нова телевизия по уточняващи казуса и по други актуални въпроси.