Путин си върна лидерството в района, смята Панайот Ангарев

 

"Руските удари в Сирия не са изненада. Изненада е къде са нанесени тези удари - по позиции на умерената сирийска позиция, където няма „Ислямска държава”. Това заяви за

Още по темата

"Здравей, България" журналистът Панайот Ангарев.                            

Според него идеята на тези действия е да се даде повече поле на действие на сирийската армия, за да може вече тя да предприеме сухопътна операция, а руските изтребители да ги подпомагат от небето.

 

"С това Путин си върна лидерството в района", заяви Ангарев. 

 
„Ислямска държава” вече контролира 60-70% от територията на Сирия. По последни данни руската авиация е ударила по осем точки на „Ислямска държава”. Според Пентагона обаче руснаците са атакували представители на умерената сирийска опозиция", поясни журналистът Елена Йончева.
 
 
"Путин брани Русия. В редовете на „Ислямска държава” има над 1800 джихадисти от Кавказ и те във всеки момент могат да се насочат към страната му",
смята тя. 
 

"Това, което Путин прави, не е по-различно от това, което останалите правят. В Сирия армии имат Саутидска Арабия, Турция, Иран. Не виждам защо включването на Русия вдига толкова шум. Ясно е, че руснаците няма да освободят Сирия", коментира журналистът Георги Милков.