България загуби драматично от отбора на Франция на Евроволей 2015

 

"Казах на момчетата, ако ще трябва да плачем, ще плачем в понеделник. С един ден трябва да го отложим. Аз знам, че загубите се лекуват само с победи", заяви треньорът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов след поражението от Франция с 2:3 в полуфинала на Евроволей 2015.

 

"Може би изпуснахме инициативата в третия гейм. Там имахме шанс при равен резултат да затворим мача. Не можахме да спрем Рузие, основно той измъкна мача. Справихме се с другото им голямо оръжие - Нгапет, но за съжаление не успяхме да се справим с Рузие и до голямата степен това беше разликата в мача", коментира Константинов.

 

"Трябва да се опитаме да се възстановим физически и психически от този мач, което няма да е лесно. Аз знам, че загубите се лекуват само с победи. Въпросът е, поради спецификата на нашия отбор, доколко ще издържим. Аз мисля, че дадоха, каквото можаха от себе си", допълни Константинов.

 

"Това, което не ни стигна, е, че трябваше да забия една от двете топки. За съжаление този мач в петия гейм го загубихме заради мен", пое вината капитанът на националния отбор по волейбол Владимир Николов.

 

"Играхме като равен с равен срещу най-добрия отбор в света за тази година. Искам да поздравя тази публика, която ни даде сили, за да играем по този начин. Успяхме да свършим чудесна работа на блок, лимитирахме водещите им състезателите в първите два гейма", коментира Николов.

 

"Предпочитам да гледам позитивно. Горещо се надявам да вземем медал", допълни той.

 

 

"Аз мисля, че заслужавахме да играем финал с показаното до момента на турнира. Малко спортен шанс не ни достигна", коментира либерото Теодор Салпаров.

 

"Истината е, че аз губя седми полуфинал с националния отбор. Ако трябва да бъда реалист, днес и 2006-а година бяхме най-близко да играем финал. Не знам как ще се вдигнем утре, защото целият отбор ще мисли за този мач поне още месец. Утре бронзът е много важен. Едно е да си трети, едно е да си четвърти. Един бронз за този отбор ще граничи като златен медал и ще бъде доволна цяла България, както и ние", сподели Салпаров.

 

"От третия гейм натам се разигра техния диагонал. Ние не можахме да го спрем и може би той направи разликата. Надявам се максимално бързо да я забравят всички тази загуба и да излязат максимално мотивирани за утре", коментира Теодор Тодоров.