Вижте и мотивите

 

 

Журналистът от Нова Мария Милкова е номинирана за "Човек на годината".

 

„Тя има дълъг опит в отразяването на социални теми, като прави впечатление талантът ѝ да открива историите на хора, чиито проблеми и постижения традиционно остават извън фокуса на медийното внимание. От избухването на т.нар. „бежанска криза“ Мария следи отблизо темата, посвещавайки репортажи на непридружените непълнолетни деца, потърсили убежище в България, изгонените от село „Розово“ две бежански семейства и др.”, пише в мотивите си за номинацията Пламена Тодорова.

 

„През 2015 г. Мария беше един от малцината български журналисти, обърнали специално внимание на проблема с липсата на легален достъп на бежанци до българска територия през ГКПП-тата, независимо от твърденията на управяващите, че такъв е възможен.

 

През изтичащата година журналистката направи забележителни материали, посветени на живота на хора с тежки увреждания, както и на системните проблеми с третирането на психично болни у нас.

 

Ще запомним Мария и с поредицата нейни репортажи за българския национален отбор по футбол за бездомни – „Отбора на надеждата“, както и с фотоизложбата ѝ „Изчезващи видове“, част от тазгодишния фестивал „Фотофабрика“, отбелязва още Пламена Тодорова.