Причината - разследванията на журналиста на Нова телевизия

 

„Не мога да променя държавата. Нашата сила е да вдигаме шум и да разказваме истината. Аз съм показала една истина, която до момента е била като обществена тайна, но никой не е посмял да рови там. И съм удовлетворена до някаква степен”, коментира в студиото на „Събуди се” журналистът на Нова Вероника Димитрова.


„Ние показваме един натиск, но има и такъв, който хората не го виждат. Аз съм атакувана по всякакъв начин – във Фейсбук и по други начини, защото щели „да ме смачкат отгоре, централно, държавата”. В смисъл, че аз съм „Господин никой”,  добави още Вероника.


Тя сподели още, че въпреки, че има силен характер и е много смела, вече започнала да се оглужда, когато си тръгва от работа.

 

Припомняме, че репортерът на Нова телевизия Вероника Димитрова получи специална награда от Съюза на българските журналисти. Отличието е за ярката ѝ гражданска и професионална позиция.

 

В своите репортажи Вероника разкри схема за джебчийската мафия в Игнатиево. Получи смъртни заплахи от лидера на партия „Солидарност”, включил в листите си мъжа на една от джебчийките. Прокуратурата започна разследване срещу него. След нейните репортажи в Игнатиево се задействаха полицията и Приходната агенция във Варна. Те проверяват откъде са доходите, с които са построени палатите на джебчиите.


Целия разговор гледайте във видеото.