Според него фактът, че у нас има 28 000 нелегални имигранти означава, че границата ни не се пази

 

„Какъв е интересът на тези, които организираха тази блестяща военна операция в Париж? Какво постигат с нея?”, попита в студиото на „Здравей, България” журналистът Иван Гарелов и сам даде отговорите: „Две са остовните цели – да ни накарат да спрем потока от бежанци. Втората е да въвлекат Европа във война с Близкия Изток. Но по този начин това означава, че Европа се дискредитира пред останалите арабски държави. Тълкованието не трябва да бъде само това е война на цивилизациите. Това е война с тероризма, а тя може да бъде спечелена”.


„Много е важно да разберем, че в тази война трябва да въвлечем дори водещите сили на сухопътнити войски – кюрдите, сирийската армия, Ливан, Йордания, Иран. Те трябва да са на предна линия”, добави Иван Гарелов.


От своя страна журналистът Мартин Карбовски определи, че германският канцлер Ангела Маркел става „опасна за континента”.


„Всички си мислим, че Меркел е безгрешна. Тя мисли, че така ще се обнови кръвта на нацията”, възмути се Карбовски.


„28 000 нелегални имигранти има в България. Това означава, че границата наистина не се пази. Тя е отворена. Но ние не трябва да водим войната на наша територия, а там”, категоричен беше Гарелов.


Целия разговор гледайте във видеото.