Борисов пък даде да се разбере, че не гледа сериозно на скандала около Ченалова и Янева

 

 

Лидерът на ДПС Лютви Местан видя сценарий срещу премиера, а Бойко Борисов даде ясно да се разбере, че не гледа сериозно на скандала около Румяна Ченалова и Владимира Янева. 

 

И след поредната порция записи премиерът избра да се придържа към иронично-саркастичния тон в коментарите си по темата.

 

„Аз не искам да ги „опраскам“, а да ги издигам. Шегувам се…. След като не са „гнили ябълки“, както ги нарекоха, да ги предложим, за да се издигнат в Европа. Може да мирнат. За да угодим!”, заяви Бойко Борисов.  

Още по темата

 

Шегичката се появява, докато министрите обсъждат по каква процедура да се изберат български представители в европейски съдилища. 

 

„Ченалова и Янева защо не ги предложите? Като ги слушам по телевизиите, те са идеални”, заявява Борисов. 

 

Той се закани повече да не говори за съдебната система, за да не го обвиняват, че се меси в нея. Но гневно попита откъде накъде не може да си казва мнението, след като дори Европа праща на него като лице на изпълнителната власт докладите си за състоянието на българското правосъдие. 

 

А докато министър-председателят даваше воля на хумора си по скандала Яневагейт, лидерът на ДПС Лютви Местан даде да се разбере, че гледа на него повече от сериозно. 

 

„Аз мислех, че сме оставили в миналото тези долнопробни ченгеджийски номера. Оказва се, че са актуални”, заяви Лютви Местан. 

 

Ролята на депутата от собствената му парламентарна група в номера беше омаловажена за сметка на другите участници - Борисов и Цацаров. 

 

„Там се говори за един Делян, не знам дали е Делян Дуков или Делян Пеевски”, заяви Местан. 

 

Според него скандалът е добре организиран сценарий, чийто краен прицел бил не друг, а лично премиерът Бойко Борисов, но не за да бъде свален от власт, а да бъде държан в зависимост.  

 

„Някой има интерес той да бъде пакетиран с главния прокурор и за да бъде по-пикантна историята, тази манджа трябва да бъде поръсена с добре познатия лют пипер Делян Пеевски”, коментира Лютви Местан.

 

А този някои бил „злокобни фигури от недалечното минало”. Които останаха неназовани.