Лекарите в "Пирогов" се борят за живота му

 

Мач в час по физическо завърши с трагедия. Жесток инцидент прати 16-годишно момче в кома. По време на игра в училище в Разлог върху главата му падна част от футболната врата и го нарани тежко. 

 

Час по физическо в обезопасеното училищно игрище. 16-годишният Атанас Мишков е вратар, когато цялата врата се стоварва отгоре му пред погледа на учителя по физическо.

 

Веднага след удара ученикът изпада в несвяст. На място пристига линейка. Детето е прието в разложката болница, а по-късно транспортирано в „Пирогов”.

 

"Тежко е състоянието на пострадалия ученик. В кома е. Има тежка контузия на мозъка, счупване на черепа. Това са тежки поражения, тежка черепно мозъчна травма”, обясни д-р Георгиев. 

 

Цял ден полицейски екипи правеха оглед на мястото. Каква е причината вратата да се стовари върху момчето все още не е ясно. Версиите на учителя по физическо и директорката се разминават, а разследващите мълчат. 

 

Според директорката на ОУ „Никола Парапунов” Атанас се е люлял на вратата, а според учителя – не го е правил. 

 

Спортната площадка в училището е изградена преди пет години. Дарение от общината. От образователния инспекторат в Благоевград също започнаха проверка по случая.

 

Часове след инцидента 16-годишният Атанас беше прехвърлен в „Пирогов”. Родителите му са неотлъчно с него. Той е в кома, има двустранно счупване на черепа, оток на мозъка и на мозъчния ствол, обясни д-р Сашо Атанасов. Лекарите в „Пирогов” продължават борбата за живота му.

 

Репортери: Екатерина Николова, Десислава Георгиева