„Никъде не ме искаха с детето", оплака се Лилия

 

Майката на бебето, изоставено на улицата, разказа пред Нова защо е взела тежкото решение да остави 11-месечната Владислава в студа.

 

„Никъде не ме искаха с детето”, разказа през сълзи 33-годишната Лилия Делева. Тя обясни, че е изоставила детето си от отчаяние. След поредния семеен скандал била изгонена от дома на бащата в село Житница. Родителите му не я искали, а нейната баба също отказала да я приюти с бебето.

 

„Казах й, че я оставям, за да може да отиде в друго семейство, защото аз не мога да й осигуря  дом. Няма къде да живея и затова я изоставих”, заяви майката на Владислава. Казва, че е плакала цяла нощ и иска  да види момиченцето си, за което знае че е настанено в приемно семейство.

 

Ще я гушкам, ще й нося дрехи, памперси. Аз я обичам, както другите ми две деца. От нищо не е била лишена. Всичко си имаше детето, просто си няма къща и подслон , каза Лилия.

 

Бащата не може да вземе детето, защото не го е припознал. Бабата на Лилия пък се грижи за другите й две деца- момченца. Едното в осми клас, а другото във втори клас. Едва успявала с пенсията от 211 лева да издържа учениците.

 

„Нямаме възможност да гледаме три деца без бащи. Още едно дете няма да влезе в моя двор по простата причина, че ние нямаме възможност”, заяви бабата на Лилия, Цонка Краева. Социалните служби вече се наеха да намерят работа и подслон на майката, а Лилия се надява час по-скоро да прегърне детето си и отново да заживеят заедно.

 

Репортер: Благой Бекриев