Тази вечер ще се изиграе предпоследният мач от 19-ия кръг на Висшата лига

Тази вечер от 21:45 часа ще се изиграе предпоследният мач от 19-ия кръг на Висшата лига, който ще е и предпоследен за календарната 2015 година, предаде Gong.bg.

 

В него "Лестър" приема "Манчестър Сити" в битка за върха. "Лисиците" правят един великолепен сезон, след като от началото на сезона имат едва две поражения, но второто дойде преди дни от "Ливърпул".

 

Звездата на домакините Джейми Варди е готов да бележи попадения, а подкрепа ще му осигуряват Ульоа и Марез. На вратата ще е Шмайхел, в защита се очаква да оперират Симпсън, Морган, Хут и Фукс, а в халфовата линия ще бъдат Канте, Олбрайтън и Кинг.

 

"Манчестър Сити" има добри показатели при наситената програма около Коледа и Нова година, а една от звездите на "гражданите" Кевин Де Брюин има 10 гола и 10 асистенции в последните 23 мача за тима си във всички турнири.

 

Освен Де Брюин в състава на Сити се очаква да започнат като титуляри Харт, Саня, Отаменди, Мангала, Клиши, Туре, Делф, Давид Силва, Стърлинг и Агуеро. "Гражданите" ще бъдат без Самир Насри, който е контузен.

 

Саня и Мангала в последните тренировки оставаха допълнително на полето, за да тренират специфични неща, които да им помогнат в търсенето на успеха над "лисиците".

 

Интересен ще бъде и сблъсъкът между треньорите. Наставникът на домакините Клаудио Раниери е доказан специалист и със сигурност ще иска да надделее над Мануел Пелегрини. При успех на тима от Манчестър двата тима ще се изравнят по точки като ще имат по 38. Ако "Лестър" победи, ще се изкачи на първото място в класирането и ще посрещне 2016 година като лидер в "Премиършип".

 

Може да гледате срещата от 21:45 часа в ефира на Diema Sport и Gong Play.