Този път демонстрантите се обявиха не само срещу скъпите винетки, но и против престъпността

 

Протести и у нас. За пореден път в няколко града шофьори блокираха трафика. Недоволството е заради поскъпването на винетките. Но събитията от последните дни провокираха хората да потестират и срещу престъпността. 

Още по темата

 

Над 100 души излязоха на протест в Пазарджик. Те блокираха за повече от два часа главния път Велинград и София. В капан се озоваваха десетки пътуващи. Стигна се и до напрежение, след като цистерна се опита да пробие блокадата. 


Протестиращите пропуснаха само линейки и автомобили, в които има малки деца. Този път протестът не беше само за винетките, но срещу цялостната политика на правителството. Чуха се и призиви за оставка. 


Протест във Варна блокира автомагистрала "Хемус" . Около 100 автомобила се придвижиха с бавна скорост и включени аварийни светлини.
 
 

В Бургас около 50 младежи, основно представители на футболни агитки, се включиха в протеста срещу „ Безобразията в страната”. Голяма част от дошлите на протеста в провилния дъжд бяха млади хора, а много от тях бяха скрили лицата си зад маски.  

 

Протест имаше и в София. Макар и не толкова масов. Недоволните затвориха едно от най-оживените кръстовища - това на "Орлов мост". 


В Добрич протестиращите настояха министър Лиляна Павлова да посочи алтернативни пътища за придвижване, след като по нейните думи винетките не са задължителни. И още - винетките да важат от дата до дата, а не за календарна година, а за хората в малките населени места да има еднодневни винетки. 

 

Междувременно, министър Павлова обяви, че еднодневна винетка няма да има. Като причина тя посочи и това, че разходите за отпечатване са по-високи от приходите.