Коментират образователният експерт Стела Богомилова и националистът Павел Чернев

 

Мирното съжителство на образователния министър с ведомството на просветата свърши. Тодор Танев е свободен след кратък период на негово владичество над учители, ученици и учебни планове. Защо главата на пъстрия професор беше показно отсечена? Дали заради пъклен  план на ломоносоидите срещу почитателя на Менделеев, или защото в учебния план на българското утре османското владичество по нашите земи беше подменено със съжителство на българи и турци. Заличаваната в учебниците ни национална памет е по-вероятната причина за Освобождението на Танев. Иначе в Карлово и Калофер нямаше да излязат на улицата, за да рецитират Ботев. 

 

Очевидно професора по политология е пропуснал да забележи, че изрие ли някой от дъската игото на Вазов, бесилото на Левски, за да ги замени с приключенията на Робинзон Крузо, дори чатещите във Facebook заживяват във време разделно. 

 

Борисов прецени това навреме и хвърли като от Шипка министъра реформатор, докато по села и паланки не само историци се впуснаха в разсъждения били ли са под окови българите, когато са съжителствали с владетели турци в Османската  империя. 

 

Коментари по темата от образователния експерт Стела Богомилова и националисто Павел Черне!