Народните представители ще разполагат с 80 000 лева за кафе и с още 120 хиляди за минерална вода

 

 

Кафето е напитката на приятелството. И задължителен елемент за успешни преговори. 
Но в политиката като че ли около него се водят повече войни.

 

 

И до днес, въпреки риска от подобни спорове, депутатите предпочитат да си имат кафе-машина в парламентарните стаи, на собствени разноски. Искат или не обаче, те ще разполагат с 80 хиляди лева за кафе през следващите две години и с още 120 хиляди за минерална вода. С тях, освен себе си, ще черпят и гости. 

 

 

Едно безплатно кафе за депутата струва на парламентарния бюджет 26 стотинки. А много грубите сметки разпределят по 500 лева годишно за кафе и вода на всеки депутат.

 

 

Оказва се, че депутатите и не пият твърде много от безплатните кафета. Не им харесват особено, а и невинаги им се пие, когато им се дава. И така - те на практика пестят. 

 

 

"Ние имаме светъл пример - имаме премиер, който от пестене на кафе после не слизаше от хеликоптера. Виждате ли колко е добре, нека и ние да пестим и после с хеликоптера", коментира Емил Димитров-Ревизоро от Патриотичния фронт.

 

 

Депутатите обаче нямат право да се глезят с предпочитания. Сорт "Робуста" и сорт "Арабика" са двата им варианта, при това те никога не знаят какво има в чашите им. Единственото, което могат да добавят, е захар.