За да си върнат автомобилите, собствениците трябва да платят акт за нарушение и глоба

 

Акция за неправилно паркирали автомобили се проведе тази нощ в центъра на София. За първи път, заедно с патрули на КАТ, по улиците на града обикаляха и коли на „Центъра за градска мобилност”. "Паяците" вдигаха автомобилите на собственици, които ги бяха оставили на неразрешените за това места.


Пет полицейски патрула и два "паяка" на "Центъра за градска мобилност" обикаляха улиците на София. Първите нарушители се оказаха клиенти на столично заведение. Автомобилите им бяха закопчани със скоби за това, че са паркирани в нарушение на знаците.


Собствениците на автомобилите не пожелаха да обяснят пред камерите какви са причините за допуснатото нарушение.


„Тъй като шофьорите на автомобилите излязоха веднага, на тях няма да им бъдат репатрирани колите, а ще им бъде издаден фиш за неправилно паркиране на място. В случая, понеже е в района на кръстовище, фишът е 50 лв.”, обясни Николай Крушарски, началник сектор "Видео наблюдение" СДВР.


Втората спирка на проверяващите оказа адрес пред жилищна кооперация на столичната улица "Юрий Венелин". Тук автомобилът беше вдигнат, без собственикът му да разбере.


През цялата нощ екипи на полицията, заедно със служители на „Центъра за градска мобилност” ще обикалят пред заведенията, за да търсят нарушители. От полицията обясниха, че работят по сигнали на столичани.


Тези, чиито коли бях вдигнати в среднощната акция, ще трябва да платят акт за нарушение и глоба, за да получат автомобилите си от наказателен паркинг.