Става въпрос за озеленяването и подръжката на парковете в София

Столичната община е прекратила обществена поръчка за почти 28 млн. лв. за озеленяване и подръжка на парковете в София. Мотивът, който е посочен в решението за прекратяване на поръчката, е неясноти с предимството, което получават фирми на хора с увреждания.

 

Още по темата

Конкурсът е спрян на 24 февруари, същия ден, в който премиерът Бойко Борисов поиска от инспекторатите пълна проверка на обществените поръчки в министерствата. Министър-председателят е получил сигнали и за тази поръчка, научи в. "24 часа".  

 

Те били подадени от Съюза на ландшафтните архитекти. Борисов помолил столичния кмет Йорданка Фандъкова за проверка на сигнала и поръчката била прекратена веднага.

 

Обществената поръчка е била със срок на договора до 2019 г. и е била разделена на 62 обособени позиции.

 

"Сигналите са били подадени до кмета и до премиера. След като се е запознала с тях, Фандъкова е прекратила обществената поръчка", обясниха от Столичната община.

 

Оттам уточниха, че от администрацията на Министерския съвет са попитали какво се случва с процедурата заради сигналите, които са били изпратени и до премиера, а от общината са ги информирали за решението на Фандъкова. Това не е първата обществена поръчка, която кметът спира, подчертаха от общината.