Кола се е запалила в движение два километра по-надолу

 

Шофьор на тир е заспал зад волана и се е обърнал край магистрала „Тракия” в близост до Пловдив. Тирът е превозвал турски килими за Сърбия. Инцидентът е станал около 4 часа тази сутрин на 140 километър, в посока София.

 

Товарният автомобил, който е с турска регистрация, се е озовал в канавка край пътя и по никакъв начин не е затруднил движението на останалите пътували по магистралата. Шофьорът се е разминал само с леки наранявания. 

 

Сигналът за катастрофата е подаден на тел.112. Водачът на камиона, който е оцелял по чудо, е турски гражданин. Той се е отървал с леки наранявания. Не е настанен в болница. Сам е успял да излезе от машината, като е счупил люка на кабината. От полицията съобщиха за Новините на Нова, че най-вероятно турският шофьор е заспал на волана.

 

Движението по магистралата не е затруднено. Няма разпиляна стока по платното, но камионът ще остане в канавката поне до утре сутринта, когато се очаква от Сърбия да пристигне друг камион, на който да бъде натоварена стоката.

 

На два километра по-надолу по магистралата лек автомобил се е запалил в движение. Колата е излязла извън пътното платно и се е намира в близката нива. Пътуващите в нея са успели да излязат без да пострадат. Автомобилът е изгорял напълно.

 

Репортер: Благой Бекриев