Пострадали са двама служители на аеропорта в чилийската столица

Знаменитият Boeing 747 Ed Force One, собственост на британската хеви метъл група Iron Maiden, се сблъска с наземен влекач на летището в чилийската столица Сантяго, съобщиха

Още по темата

британски медии, цитирани от БГНЕС.


Самолетът се удари във влекача, докато се опитваше да направи завой под ръководството на водач, който го отвеждаше за зареждане с гориво преди групата да отлети за концерт в испанския град Кордоба. При инцидента пострадаха двама наземни оператори на влекача, които са откарани в болница.


"По време на завоя е паднал болт, който е част от механизма, свързващ влекача със самолета и така при завоя той се оказа извън контрол и се блъсна във влекача, увреждайки сериозно шасито и двата двигателя", се казва в съобщение на на официалния сайт на групата. Двадесетте тона музикална техника все още не са били натоварени на самолета. Никой от членовете на бандата не е бил на борда.


Групата също така съобщава, че вероятно ще се наложи да се сменят двата двигателя на самолета.


Ed Force One е самолетът на групата, който музикантите закупиха от авиокомпанията Air France през 2016 г. за пътуванията й по време на световното турне The Book of Souls. Пилотирането е поверено на вокалиста Брус Дикинсън.


Легендарната банда Iron Maiden е създадена през 1975. Тя оказва сериозно влияние върху формирането на световната "метал" музика. През своята 40-годишна история групата записва 15 студийни албума.