Журналист: Издирват третия атентатор от летището

 

"Третият атетантор по всяка вероятност е жив и по някаква причина не е задействал взривното устройство, което е пренасял". Това заяви за "Здравей, България" международният редактор на Нова Любомир Бояджиев.

Още по темата

 

Междувременно мащабна полицейска акция тече в Белгия в издирване на заподозрян за атентатите в Брюксел. Властите разпространиха снимка на единия от терористите, който се е укрил след кървавите нападения, при които загинаха 30 души, а 200 бяха ранени. 

 

Бояджиев посочи, че рядко е виждал толкова противоречива информация за някакво събитие, включително за броя на жертвите и за развитието на разследването. 

 

Жертвите са между 30 и 34-годишни. 

 

Според очевидци ударната вълна е била толкова силна, че на подземен паркинг в близост до метростанцията са се срутили две стени.

 

Таксиметров шофьор разказва, че е откарал терористите към летището от брюкселския квартал „Скарбек”. В обискирано жилище снощи там бяха открити бомба с пирони, химикали и знаме на ИДИЛ. 

 

Шофьорът посочва, че мъжете са имали повече от три куфара, когато са се качили в колата. 

 

Най-голямото неизвестно е как се е случил взривът в метрото. Не е ясно дали някой се е самовзривил или е била заложена бомба. 

 

Снощи се събра Националния съвет за сигурност на Белгия, а нова оценка на ситуацията се очаква по-късно днес. Властите предупредиха хората да отложат пътуванията си заради огромните опашки на гарите в столицата.

 

В Белгия е обявен тридневен национален траур в памет на жертвите на кървавите атентати.

 

Днес сутринта на извънредно заседание се събира и белгийското правителство.