Много хора са се натровили с въглероден оксид

Трима души загинаха, а 91 пострадаха при голям пожар в египетската столица Кайро. Това сочат данните на египетското министерство на здравеопазването, предаде БТА.

 

В болница са настанени 40 души, а на 51 души е оказана помощ на място. Мнозинството от тях са се натровили с въглероден оксид.

 

Данните сочат, че пожарът е избухнал в магазини и складове с дрехи в оживения търговски квартал "Атаба", който се намира в старинен район в центъра на Кайро. След това огънят бързо се е прехвърлил върху съседните сгради, като е обхванал и шестетажен хотел, в който отсядат предимно египтяни. Всички негови гости са били евакуирани по спешност. Местните власти задействаха около 30 екипа на гражданската защита, както и пет пожарни коли на египетската армия, пише вестник "Ахрам".


Пожарникарите успяха да се справят с огъня чак след осем часа, като той е напълно потушен, а частично разрушени са десетки намиращи се в съседство магазини, малки търговски павилиони, както и складове на местни търговци. Много от тях са вдишали въглероден оксид, докато са се опитвали да спасят стоката си.


Щетите от пожара може да възлязат на около 25 милиона египетски лири (над 2,8 милиона долара). Предварителните данни сочат, че причината за пожара е късо съединение.