Засега платформата е само проект, който може да подкрепите

Трима българи – 23-годишните Антонио Христов, Ангел Иванчев и Иван Пампулов - са авторите на проект за сайт, в който български емигрант може да попълни въпросник на родния си език, а документите му да бъдат преведени автоматично на езика на държавата, в която са емигрирали.

 

Засега онлайн платформата се очаква да бъде пусната само в Англия и Германия, а впоследствие момчетата предвиждат да я разпространяват по цял свят.

 

Компанията, в която младежите работят, е изцяло българска. Целта е обаче да бъдат привлечени млади кадри от чужбина, които желаят да останат и да се трудят в родината ни, или пък да работят за българска кауза, където и да са по света.

 

„От опит знаем колко неефективна откъм пари и време може да бъде правната индустрия, когато се отнася до нуждите на обикновените хора”, споделя един от авторите на проекта. Освен комфорт и драстично спестяване на време, създателите вярват, че ще могат  да предложат на хората и една по-икономична алтернатива.

 

През последните 10 години правните услуги в Англия са поскъпнали повече от двойно, за да стигнат до 850 паунда средно на час, което ги прави недостъпни за голяма част от населението, най-вече бедните и емигрантите. Мотото на момчетата е, че единствената абсолютна правда е правдивата цена.

 

Highslide JS
Авторите на проекта

Чрез творението им хората ще могат да създават документи от рода на граждански искове или потребителски оплаквания.

 

В момента проектът е в самото си начало. Момчетата се съревновават във VOOM 2016 - състезание за новосъздаден бизнес в Англия.

 

Българите могат да влязат в топ 20 на класацията. Това обаче зависи от вота на зрителите. Момчетата може да бъдат поканени да презентират идеята си пред сър Ричард Брансън по една от водещите телевизии в Англия – така те ще се борят за финансова и медийна подкрепа!

 

Ако желаете да научите повече за проекта и да подкрепите инициативата на Антонио, Ангел и  Иван, можете да гласувате за тях: https://www.vmbvoom.com/pitches/project-diy-docs

 

Стажант-репортер: Наталия Герджикова