Мария Милкова се срещна с Кристиян, за да разбере какво точно се е случило

 

Преди ден една история трогна стотици потребители на Facebook. Всичко започна, след като една жена сподели възмущението си от факта, че абитуриент е оставен от съучениците си да иде сам и с метрото на бала, докато те се качват в лъскавите си коли. Мария Милкова се срещна с „момчето със синия костюм”, за да разбере какво точно се е случило.

 

На 24 май младежите от 12 „Г” клас на Втора английска гимназия в столицата отишли на гости на класната си. Оттам всички тръгнали към ресторанта, където трябвало да празнуват по-късно. Пред блока останал само Кристиян Неделчев. Никой не го качва в колата си и той остава сам под дъжда.

 

В този момент го вижда Весна Видова, която живее наблизо. Тя решава да закара момчето до ресторанта. От разказа на Кристиян Весна остава с впечатление, че нито един от съучениците му не е искал да го качи в колата си и затова споделя историята във Facebook. Думите ѝ „взривиха” социалната мрежа.

 

Кристиян Неделчев живее с майка си в столичния квартал „Люлин”. „Аз разчитах на един мой съученик единствено. Затова не съм питал други. Той ми каза, че няма място в колата, която той ще пътува”, разказа той. Кристиян призна, че съучениците му не са разбрали, че той няма как да отиде до ресторанта.

 

„Моята цел не беше да обидя. Така ми беше представена историята. Впоследствие разбрах, че учениците не са виновни”, призна Весна Видова. Съучениците му, с които се свързахме – огорчени, отказаха да застанат пред камерата ни. Според заместник-директорката на Втора английска гимназия, където Кристиян учи, той не е имал проблеми със съучениците си.

 

„Не мога да си представя нашите възпитаници да го оставят сам”, коментира Катя Тофик. По думите ѝ преди бала съучениците му са предложили да му помогнат със средства за куверта, но той не приел.  

 

За Кристиян балът вече е далеч и иска да забрави за случилото се. Сега има мечта - да влезе в Софийския университет. С майка му едва намерили 150 лева за приемните изпити. „Майка ми изтегли кредит”, разказа Кристиян. 

 

Стотици зрители вече се свързаха с редакцията ни и искат да помогнат на Кристиян за неговото следване. А майка му вече получи предложение за работа.