За спазването на правилата почти навсякъде ще работят паяци

 

С началото на лятото идват и нови цени за паркиране по курортите край морето. 
За спазването на правилата почти навсякъде ще работят паяци. 

 

От днес в повечето курортни селища по морето се въвежда такса за паркиране. В много от населените места тя е различна в зависимост от това дали ще платим с есемес или ще платим на място.  

Още по темата

 

С началото на туристическия сезон от днес в Слънчев бряг се въвежда платено паркиране и бариери. И тук като в Бургас работи „синя зона”.

 

„Освен с есемес „синята зона” ще може да се плаща и с монети. На две места имаме монтирани подобни апарати със съответните указания”, обясни Златко Димитров, изпълнителен директор на „Слънчев бряг”-АД.

 

Час престой, платен чрез есемес, ще ни струва 1,50, а чрез монетния апарат - 2 лева. За неплатилите има скоби, които ще ни струват 25 лева, а ако паякът вдигне колата ни, ще трябва да платим 50 лева. Най-евтино е в държавните паркинги в комплекса. Там има 500 места. Ако оставим колата си за седмица ще платим 60 лева.

 

Близо 700 са паркоместата за туристите, които искат да посетят Несебър.

 

„От 1 до 4 часа включително по 2 лева на час, за денонощие цената е 8 лева”, обясни Никола Пейков, директор Дирекция „Транспорт” – община Несебър. 

 

В Стария Несебър няма да ни сложат скоба, ако сме паркирали неправилно на улицата. Паякът ще ни вдигне колата и ще ни я върне срещу 36 лева.

 

В Поморие вече работят 8 паркинга , ще се плаща само в два от тях. 

 

„На час ще се заплаща 1 лев с ДДС, а над 4 часа и до 24 часа таксата ще бъде 5 лева за лек автомобил”, обясни Марияна Музакова от община Поморие.  

 

В Поморие паякът ще ни струва 48 лева. Репатриращи машини ще работят още в Созопол, Приморско и Царево.

 

Във Варна и това лято няма работеща синя зона. В централната част има четири общински паркинга с общо 270 места. Цените за паркиране са 2 лв. за първия час и 1 лв. за всеки следващ. За денонощие цената е 12 лв.

 

В Златни пясъци цените за парко място тръгват от 2 лева на час. За 24 часа престой цената е от 5 до 10 лева. На територията на комплекса работи и паяк.

 

 Преди да тръгнете към морето проверете дали хотелът, в който ще отседнете разполага със собствен паркинг. Ако не разполага, проверете къде се намират обществените паркинги и какви са цените там, за да ви излезе най-евтина почивката.