Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова вече е в България

 

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова вече е у дома. Минути след като се завърна на

Още по темата

българска земя, спортната ни гордост благодари за подкрепата, която е получила през изминалите дни. Тя обаче не скри, че е разочарована от отпадането си на четвъртфиналите на "Ролан Гарос".

 

Неочаквана изненада очакваше спортиската на Летище София. Спецполицаи, които от днес помагат в охраната на аерогарата, зарадваха Цвети с цвете.  

 

„Страхотни емоции за мен и за хората, които ме подкрепят. Получих много поздравления и подкрепа, за което много благодаря. Страхотно беше, много подкрепа от трибуните, атмосферата беше невероятна”, каза Цвети при пристигането си.


И ако дъждът и студът се оказаха виновни за загубата на полякинята, то Цвети доказа, че за нея няма нищо по-хубаво от лошото време.

 

 

„Тренирам и на дъжд, не ми пречи лошото време, намирам го за успокояващо”, коментира още Пиронкова.


Най-добрата ни тенесистка не скри разочарованието си от отпадането на чертвъртфинала.


„Определено ме е яд, че не можах да продължа, защото във вчерашния мач имах много шансове, но в крайна сметка това е тениса. Както аз обърнах няколко двубоя преди това така и мен ме обърнаха вчера. Така че предпочитам да се радвам на този успех вместо да съжалявам за загубата”, добави Цвети Пиронкова.


Оказа се, че за загубата и не съжаляват и други. Докато даваше интервю за медиите, мъже с маски и автомати изнанедаха Цвети с цвете.


И макар Пиронкова да не успя да стане първата българка, класирала се на полуфинала на „Ролан Гарос”, със сигурност е сред малцината, посрещнати на родна земя от барета с роза в ръка.

 

 

Видео: БГНЕС