За инцидента, заснет и от охранителни камери, сигнализираха наши зрители в рубриката „Моята новина”

Шофьор блъсна мъж на пътя и избяга. За инцидента, заснет и от охранителни камери, сигнализираха наши зрители в рубриката „Моята новина”. 

Шофьорът вече е задържан, а пострадалият мъж за щастие няма сериозни наранявания. Няколко души са станали свидетели на инцидента, извикали са полиция, а те са задържали мъжа след минути.

Любомир е на 40 и кара черен джип. Марио също е на 40 и е клошар. В живота ги среща един челен удар с две кофи за боклук. Това е станало миналата нощ. 

По темата

„Аз бъркам от кофата, аз съм си клошар, не мога да отричам. По едно време гледам в далечината джипа, обаче не се съобразих да се дръпна, прасна ме, удари ме, едната кофа в тревата, другата на пътя с мен”, разказа Марио. 

Ударът е заснет от охранителните камери на съседния блок. А от кадрите се вижда, че след като блъснал кофите, шофьорът избягал.  

Свидетели на инцидента стават Михаил и съпругата му. 

„Чухме силен шум, оглушителен, излязохме и видяхме черен джип врязан в ето тези кофи и видяхме как си тръгва просто. Но интересното е, че регистрационният  номер на автомобила беше, на това място”, разказва Михаил. 

Така шофьорът на джипа бързо е арестуван. 

Водачът е отказал проба за алкохол и да си даде документите. Изобщо не е обяснявал нищо, поведението му е било доста неадекватно”, заяви пред Нова началникът на КАТ-София Тенчо Тенев. 

Оказа се, че и шофьорът Любомир, и пострадалия Марио не за първи път попадат в подобна ситуация. Любомир и друг път бягал от катастрофа, а Марио и друг път бил блъскан. 

„Преди 11 години има лишаване от свобода за 6 месеца. Наказан е за това, че си е тръгнал от катастрофа. Има и други санкции – 8 акта и доста фишове. Не е от хората, които се съобразяват със закона”, заяви комисар Тенчо Тенев. 

„Преди 5-6 години пак това стана. На НД. Човекът ми изкара една стотачка и вика: „Съжалявам”, а аз му казах да даде парите и аз ще се оправям”, разказва Марио. 

Резултатът след инцидента - Любомир няма да има право да кара джипа си две години и половина, Марио ще накуцва още известно време.