За това сигнализира зрител на Нова телевизия

За поредна гонка в София сигнализира зрител на Нова телевизия в рубриката ни „Моята новина”. 

По темата

„Видеото е заснето на 22 юни малко след 22.00 ч. на вече станалия печално известен ъгъл на бул. "Копенхаген" и ул. "Обиколна" в ж.к. "Дружба" 2 в София. Две коли провеждаха вечерната си гонка по ул. "Обиколна", но на кръстовището с бул. "Копенхаген" ги чакаше полицейска кола, която ги спря. Хората в първата слязоха, но втората внезапно даде газ, обърна и избяга. Както се вижда от кадрите, полицията дори не си направи труда да ги последва. Ако това беше сюжет от американски филм, щяхме да очакваме втора полицейска кола да дебне беглеца в другия край на улицата и да го залови. Само че това не е американски екшън, а българската действителност - 5 минути, след като беше спряна първата кола, полицаите ги пуснаха да си ходят по живо - по здраво. Въпросното кръстовище се намира на територията на 8-мо РПУ”, пише Христо Симеонов.

Дори и да е имало състезание обаче, полицаите могат да напишат само акт за превишена скорост. В законите ни все още не е разписано що е то гонка и как да се наказва.

Друг е въпросът дали единият от шофьорите е избягал от полицейската проверка. Отговорът е не. Причината - патрулите имат право да спират само по една кола. Шофьорът на втората кола въобще не е имало от кого да бяга.

Актове и за двамата шофьори обаче има. И то сериозни. Срещу първия – за липса на застраховка „Гражданска отговорност” и за управление на МПС без книжка.

Той е 31-годишен и има много наказания на пътя. А ако отново се качи зад волана и полицията го хване, ще бъде съден.

Вторият шофьор е издирен и заловен. И също се сдоби с два акта – за шофиране на автомобил без „Гражданска отговорност” и за нарушаване на пътна маркировка.

Продължавайте да изпращате сигнали за всякакви нередности в „Моята новина”!