Те ще пазят чистотата и ще помагат на гражданите в най-трудно достъпните места на града

В Стара Загора качиха „Общинска охрана” на електроскутери. С новите си придобивки инспекторите ще контролират паркирането, ще пазят чистотата и ще помагат на гражданите в най-трудно достъпните места на града.

Неговото име не е Стив Макгарет - бивш морски пехотинец от сериала „Хавай 5-0”, той е Христо Инджиев. И не работи в Хонолулу. Той е моторизиран специалист по охраната в Стара Загора – града под липите.

По темата

„Основните ни задължения са да патрулираме по паркове, градини, детски площадки. Да гледаме за счупени скамейки. И също така за неправилно паркирани коли, които да пречат на движението, а и на колички с деца и майки”, обяснява Христо Инджов, инспектор по охраната.

10 общински инспектори, снабдени с електроскутерите, ще се грижат вече за реда по улиците и парковете на Стара Загора. Електромотоинспекторите са навсякъде в града. Както по улиците, така и по алеите в парковете. Патрулират по двойки. А местните харесват новия патрул.

Новоназначените инспектори са преминали 45-дневно специално обучение. Почти като колегите си от Хаваите.

„Те са инспектори по обществен ред и сигурност. Много мобилни и са на места, които са трудно достъпни. Сигналите, които получаваме, са от такива места”, добавя Йордан Николов, зам.-кмет по сигурността.

Eлeĸтpocĸyтepитe ca c мoщнocт 2 ĸилoвaтa и мoгaт дa пpeминaвaт нa дeн дo 70 ĸм, което е напълно достатъчно. И са икономични. Зареждането им струва до 50 стотинки на ден.