Уелското крило е най-успешният британски футболист в историята

"Взех решението да напусна "Манчестър Юнайтед" изключително трудно. Въпреки това усещам, че това е точният момент да го направя", обяви легендата на "червените дяволи" Райън Гигс, който си тръгва от клуба след 29 години на "Олд Трафорд". 

По темата

Уелското крило е най-успешният британски футболист в историята и рекордьор по мачове за „Юнайтед” с 963 участия, като е спечелил всичко възможно на клубно ниво, припомня БГНЕС.

В последните три години той изпълняваше ролята на асистент-мениджър, но новият мениджър Жозе Моуриньо му предложи друга роля, която Гигс отхвърли.

"С мен остават безброй хубави спомени и незабравими преживявания. Имах страхотен късмет да имам двама големи ментори - сър Алекс Фъргюсън и Луис ван Гаал. Знанията, които натрупах покрай тях, са безценни. Искам да благодаря на феновете - не мога да ви опиша колко ще ми липсва да излизам на "Олд Трафорд" пред вас. Време е за нова глава и ново предизвикателство. Вълнувам се за бъдещето и макар че нямам конкретни планове, искам да бъда мениджър", сподели Гигс.