Кой е нарушил правилата?

Пореден случай на агресия при проверка на пътник в градския транспорт. Защо контрольорка посяга на мъж и колко често проверяващите са жертви на словесна и физическа агресия.

Действието се развива в София. Денят е понеделник. Участниците – 17-годишният Ивайло,  двама контрольори и неизвестна жена, на която пишат акт.

По темата

„Видях как една жена беше свалена от контрольори, реших да я посъветвам да си потърси правата и да си вземе акта. Бях избутан от мъжа контрольор, тогава извадих телефона и реших да снимам”, разказва Ивайло Маджаров.

Глобената жена не взима участие в разправията. Получава си акта и си тръгва. Но напрежението между момчето и контрольорите ескалира.

„Драскаше ме, удряше ме, искаше да ми счупи телефона, дърпаше ми го”, продължава да разказва Ивайло.

По случая започна проверка, макар Ивайло да не е подал жалба. Сигнал за нередност няма и от жената, сдобила се с акт.

„Първото впечатление, че е извършено нарушение от гражданина – снима без съгласието на служителите ни. Ако установим неправомерни действия от нашите служители, те ще бъдат наказани, в същото време ако се налага ще сезираме прокуратурата, че те са заснети без тяхно съгласие”, коментира Румяна Милова – директор „Паркиране и мобилност”.

„Не вярвам да има закон, че не мога да си снимам навън. Извадил съм си медицинско, ще видим какво ще се случи”, зарича се Ивайло.

А разправията между Ивайло и контрольорите може да стигне и до съда.

„Призовавам всички, които видят нередности да се намесят и да снимат, хората ще станат по-задружни”, казва Ивайло.

Кой е нарушил правилата ще покаже проверката.