Не пропускайте срещите от Първа профеионална лига днес директно по DIEMA SPORT и онлайн платформата GONG PLAY

Две много интересни срещи ще се проведат тази събота в първи кръг на Първа професионална лига на родния футбол. Черешката на тортата е пловдивското дерби между „Ботев”  и „Локомотив”, което ще се проведе днес от 19.00 ч. на стадион „Лазур“ в Бургас. Мачът е сред ключовите сблъсъци в кръга, а феновете ще могат да го проследят директно по DIEMA SPORT и онлайн платформата GONG PLAY.

За втори път в историята мач между Ботев и Локомотив ще се играе извън Пловдив, а за първи път домакин на този двубой ще е Бургас. До този момент двата тима са с равен баланс в сблъсъците помежду си от по 37 победи, отбелязва сайтът gong.bg.

„Добре е, че на стадиона ще могат да дойдат повече фенове. В дербито е по-важен резултатът. Важно е да играеш красив футбол, но в дербито победата е на първи план“, споделя наставникът на „Локомотив” Пловдив Илиан Илиев и добавя: „Няма да е толкова лесно да стигнеш до евротурнирите, както бе в последните 2-3 първенства.“

„Надявам се да почувстваме подкрепата на публиката на стадиона в Бургас. Навити сме много да покажем добра игра и да спечелим три точки“, пък заяви старши треньорът на Ботев Николай Костов в навечерието на срещата, пише сайтът gong.bg

Отново днес, но от 21.15 ч. отборите на „Дунав” Русе и „Верея” Стара Загора пък ще излязат за първия си мач един срещу друг като новаци в Първа професионална лига на българския футбол. Този двубой  ще се играе на стадион „Лудогорец Арена“ в Разград и също има запазено място в ефира  на DIEMA SPORT и онлайн платформата GONG PLAY.  

От лагера на „Дунав” са категорични, че са в пълна бойна готовност за началото на шампионата. „Настроени сме за добър мач и да се поздравим с победата в неговия край“, заяви треньорът на „драконите“ Веселин Великов ден преди първата среща на отбора в елита на българския футбол след 25-годишно прекъсване. „Надяваме се обаче повече хора да ни подкрепят в Разград. Имаме нужда от тази подкрепа“, коментира още Великов. Той добави, че е проучил добре състава на Верея.

Наставникът на „Верея” Александър Томаш взе група от 17 футболисти за гостуването на „Дунав”. В разширения състав попаднаха двете нови попълнения – Момчил Цветанов и Илиян Йорданов. С отбора не пътува защитникът Мирослав Енчев, който изтърпява наказание от миналия шампионат.

Не пропускайте развръзките на битката за Пловдив днес от 19.00 ч. и на сблъсъка  между „Дунав” и „Верея” от 21.15 ч. директно по DIEMA SPORT и онлайн платформата GONG PLAY.