"Търсим одобрението на лявото и прогресивното", добави лидерът на БСП

"Няма да се кандидатирам за президент, търсим обща лява кандидатура и съобщим на 14 август", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Ден след събора на Бузлуджа, с който социалистите отбелязаха 125-годишнитата от създаването си, Нинова обяви, че нейното име не трябва да бъде спрягано като възможна номинация на обединената левица.

По темата

„Чувам много мнения, слушам ги внимателно. Но ще се съобразявам само с едно мнение. Това на партията. А, тя каза обща лява кандидатура. Аз няма да се кандидатирам за президент на републиката. Оставам на предишната си позиция. Поела съм партията преди два месеца с ангажимент, че ще я изведа до победа на парламентарни избори. Имам да свърша тази работа ”, беше категорична Корнелия Нинова.

Социалистите подадоха сигнал до Главния прокурор за това, че прякото предаване на събора им на Бузлуджа е било саботирано. По думите на лидера на БСП сигналът на три телевизии, които опитали да предават пряко случващото се на върха, е бил спиран. За това проблемът с прякото предаване беше определено като тежка цензура върху свободата на словото.

„Това не е направено от случайни хора”, беше категорична Нинова.

Тя лично се обърна с призив към премиера Бойко Борисов: „Господин Борисов,  ако сте вие, това е недопустимо!”