Почти е сигурно, че който и да е той, зад него ще застана и АБВ

В БСП вече са определили три имена за възможен кандидат -президент на левицата. Това каза пред NOVA евродепутатът Илияна Йотова на Бузлуджа, където партията чества 125-ия си рожден ден. 
 
Кои са имената не стана ясно. Известно е, че от 110 , колкото бяха кандидатурите, вече са свити на три сериозни имена. Ще имаме на разположение още две седмици за догадки, преди да научим коя е кандидат-президентската двойка, зад която твърде възможно е да застанат БСП и АБВ.    
 
По темата
И по време на празника социалистите не забравиха предизвикателствата на делника. Най-голямото, пред което са изправени, са президентските избори. Имената на бъдещата кандидат-президентска двойка се пази в тайна. Но почти е ясно, че зад него ще застанат БСП и АБВ на Георги Първанов. 
 
„Имаме поне три варианта с много силни хора. При всички случаи фигурата ще бъде предложена от БСП. Бих казала фигурите”, заяви евродепутатът Илияна Йотова. 
 
Без конкретика засега са и по въпроса може ли Корнелия Нинова да е кандидатът. Самата Нинова за първи път отбеляза празника на Бузлуджа като ръководител на партията. 
 
Като подчерта, че кандидатът на левицата трябва да е всичко, което Росен Плевнелиев не е бил. 
 
„Да изберем не послушкото на ГЕРБ, а човек, който е страж и може с твърда ръка да брани българският интерес и на Запад, и на Изток”, заяви Нинова.
 
По данни на БСП 50 000 души днес се събраха на  Бузлуджа, за да отбележат 125-годишнината от създаването на партията. 
 
Извън официалната част празникът продължи с раздаване на рекламни чадъри и тениски на партията. И с традиционните кебапчета. А, част от участниците в събора хванаха гората, този път заради жегата.