Има ли поводи за радост и на българския фронт?

Три нови световни рекорда след неделните финали по плуване на Олимпиадата в Рио. Да започнем с успехите на дамите. С време 3 минути, 56 секунди и 46 стотни американката Кейти Ледецки е носител на златния медал и нов световен рекордьор на 400 метра свободно плуване.

Шведката Сара Шьострьом подобри собствения си световен рекорд на 100 метра бътърфлай. Новото най-добро време в тази категория е 55 секунди и 48 стотни.

По темата

Третият нов световен рекорд е за британеца Адам Пийти на 100 метра бруст. Върховното му постижение е за 57 секунди и 13 стотни.

С впечатляващите 19 златни медала от олимпийски игри е вече и американският плувец Майкъл Фелпс. Той беше част от американския състав в щафетата 4 по 100 метра.

Два женски и един мъжки световни рекорди в плуването донесоха радост за Съединените щати, Швеция и Великобритания.

А най-отличаваният олимпиец на всички времена Майкъл Фелпс вече има своя деветнайсти златен медал.

Първият медал в олимпийската история на Косово е за Мейлинда Келменди. Златното й отличие по джудо е много повече от спортно постижение.

На българския фронт обаче засега няма поводи за радост. След Григор Димитров и Цветана Пиронкова отпадна още в първия кръг на тенис-турнира на Олимпиадата в Рио.

Безславно се завърна и колоездачът ни Стефан Христов след като падна по време на шосейното бягане на Олимпиадата. Преди заминаването си Стефан Христов беше обвинен, че нечестно се е класирал, за да представлява България. Според конкурент на Стефан Христов, той е използвал скоростта на кола, за да се придвижи.

Цялостното си недоволство не от представянето на българските състезатели, а от организацията на Олимпиадата изрази спортният министър Красен Кралев. Във Facebook той сподели, че шофьорите на официалните лица не познавали маршрутите, а валидността на пропуските зависела от настроението на пазачите. Красен Кралев е недоволен и от канализацията, и от храната.

Повече по темата гледайте във видеото.