Бадминтонистките ни не успяха да надделеят над съперничките си от Южна Корея

Българските бадминтонистки Габриела и Стефани Стоеви, започнаха с поражение участието си на Олимпийските игри в Рио. Сестрите загубиха с 0:2 гейма първия си двубой от група Д на турнира от деветите в света Йе На Чанг и Со Хи Лий, съобщава gong.bg.
 
Мачът започна лошо за българките, като съперничките им успяха да вземат инициативата още в първите моменти. Постепенно южнокорейките натрупаха преднина от цели шест точки.
 
Стоеви обаче показаха истински характер и успяха да обърнат резултата до 18:17 в тяхна полза. Именно в края на гейма настъпи и истинската драма. Българките пропиляха два геймбола и позволиха на корейките да спечелят първия гейм с 24:22.
 
Вторият гейм започна точка за точка, но постепенно корейките отново успяха да натрупат преднина до 11:7. Стоеви се опитаха да отговорят, печелейки две поредни точки, но това бе крайно недостатъчно за крайната победа.
 
Корейките взеха отново нещата в свои ръце и стигнаха до преднина от цели 8 точки при 18:10. До края на двубоя Чанг и Лий с лекота доведоха нещата до крайния резултат 21:15.
 
Още новини от Рио четете на gong.bg.